5 alimente care îți hidratează pielea


Hidratarea pielii reprezintă o parte vitală a rutinei zilnice, dacă îți dorești o piele frumoasă și sănătoasă. Dacă faci alegerile corecte pentru tenul tău, în ceea ce privește cosmeticele și tratamentele, tenul tău va fi sănătos și va arăta grozav, indiferent de tipul tenului și vârsta, pe care le ai.

Dacă vara este nevoie de mai multă hidratare şi de serumuri uşoare, iarna ajută cremele bogate în lipide, care să refacă structura pielii, aşadar ritualul trebuie adaptat prin alegerea diferită a produselor.

Dar nu este necesar să cumpărați creme scumpe, când puteți găsi produse hidratante, chiar în bucătăria dumneavoastră. Puteți prepara rapid un hidratant sau o mască de față, pentru a conferi luminozitate tenului dumneavoastră.

De asemenea, alimentele despre care aminteam pot fi introduse și în dieta dumneavoastră, pentru o eficacitate sporită.

Iată cinci alimente hidratante, eficiente în hrănirea pielii:

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un produs de înfrumusețare, datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice. În plus, este un produs foarte atent cu epiderma noastră, pe care o hrănește în profunzime.

Uleiul de cocos este destinat, în special, persoanelor cu mâinile uscate, crăpate, iritate și cu inflamații.

Castraveții

Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, însă cel mai mare merit al lor este că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.

Mierea

Datorită conţinutului bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici, săruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu, mierea are proprietăţi calmante, cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante şi de regenerare. Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa.

Făina de ovăz

Făina de ovăz contribuie la hidratarea și catifelarea pielii, ameliorând aspectul ridurilor. La fel de eficientă este și în reducerea cicatricilor cauzate de acnee și vărsatul de vânt. Aplicat topic, ovăzul ameliorează iritațiile și pruritul cutanat (mâncărimile).

Apa

Fiecare celulă, țesut sau organ are nevoie de apă, pentru a funcționa la parametri optimi.
Sunt diferite recomandări pentru câtă apă ar trebui să consumi în fiecare zi. Majoritatea afirmă că ar fi suficiente 6 până la 8 pahare, pe zi. Dar nevoile sunt diferite, în funcție de fiecare individ, până la urmă.
Pentru alte persoane, mai puțin de 8 pahare pe zi pot fi suficiente, iar pentru altele poate fi prea mult.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in