5 uleiuri esențiale pentru ca bebelușul tău să doarmă mai bine


Când vine vorba despre creșterea și dezvoltarea armonioasă a bebelușilor, somnul este la fel de important ca alimentele și lichidele consumate sau ca siguranța pe care părintele o oferă micuțului.

Somnul este esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Dacă nu este suficient sau profund, nu-și poate îndeplini funcția. Evident, poți recurge la medicamente, dar toate au efecte secundare și pot crea dependență. Uleiurile esențiale din plante îți pot veni în ajutor. Află care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru somn. E bine să ai, totuși, avizul unui specialist înainte de a le utiliza, cu atât mai mult în cazul bebelușilor.

5 uleiuri esențiale pentru ca bebelușul tău să doarmă mai bine:

  • Uleiul esențial de mentă

Mirosul de mentă nu doar că stimulează digestia, oferind o acțiune benefică asupra ficatului, dar ajută la ameliorarea emoțiilor, prin asigurarea unui climat favorabil somnului de noapte. Totuși, se evită utilizarea uleiului de mentă pentru bebelușii care urmează un tratament homeopatic sau au un tip sensibil de piele.

  • Uleiul esențial de lavandă

Uleiul de lavandă se folosește diluat în apa băii, în difuzie, în cameră. Masajul pe tâmple favorizează somnul, iar câteva picături aplicate pe pernă te destind.

  • Uleiul esențial de marjoram

Marjoramul nu este un ulei prea des utilizat, nefiind la fel de cunoscut ca sora lui, lavanda. Dar are efecte calmante remarcabile, atât singur, cât și în combinație cu lavanda. Tratează depresia și anxietatea. Adaugă-l mixului tău de aromoterapie, pentru a-ți alunga temerile legate de ziua de mâine.

  • Uleiul esențial de mușețel

Uleiul de mușețel este eficient în difuzie, în masaj. Pentru masaj se diluează în ulei vegetal și se aplică de-a lungul plexului solar sau al coloanei vertebrale. Fiind mai puțin agresiv, se poate utiliza și în cazul copiilor, cu avizul medicului. În cazul acesta, se aplică o picătură de ulei pe spate.

  • Uleiul esențial de busuioc

Uleiul de busuioc poate fi utilizat sub diferite forme. Pentru somn, se poate difuza în cameră sau se poate folosi pentru masaj. Cu ajutorul unui difuzor, poate împrospăta aerul și înlătură oboseala. Este un bun calmant înainte de somn. Se poate aplica și cutanat, dizolvat 1% într-un ulei vegetal, prin masaj de-a lungul coloanei vertebrale.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in