Aspecte pe care trebuie să le cunoașteți, despre nașterea prematură


Copilul tău este considerat prematur, dacă se naște înainte de săptămâna 37 de sarcină. Cei mai mulți copii se nasc după săptămâna 32 și au o șansă mare de a supraviețui și de a crește sănătoși.

Ce trebuie să fac dacă intru în travaliu prematur?

Când nu știi exact dacă travaliul a început, întotdeauna este mai bine să fii sigură, decât să regreți ulterior. Sună-ți doctorul obstetrician imediat, dacă:

– s-au rupt membranele;

– ai început să ai contracții, înainte de 37 de săptămâni.

Pornind de la un cervix scurt, până la anomalii ale uterului, multe aspecte pot declanșa aceste probleme. Fumatul și obiceiurile de a consuma alcool, laolaltă cu neglijența de a trata infecțiile, în timp util pot determina o naștere prematură.

În afară de factorii deja menționați, mai există și alții care pot influența apariția fenomenului de naștere înainte de termen:

  • Uter ce prezintă anomalii

Dacă uterul este mai scurt, crește automat riscul de naștere prematură. S-ar putea să fie și alte cauze pentru care uterul rămâne întins, cum ar fi prezența fibroamelor mai mari sau a excesului de lichid amniotic. De asemenea, atunci când aveți gemeni, uterul va fi mai întins decât de obicei.
Un alt motiv pentru care se întâmplă ca uterul să fie întins este diabetul zaharat. Dacă suferiți de o asemenea boală, se impune să o tratați, înainte de a rămâne însărcinată. Dacă ați născut deja un copil mai mare, atunci starea uterului rămâne discutabilă.

  • Cervix mai scurt

Atunci când colul uterin începe să se scurteze, înainte de termen, apare insuficiența sau incompetența cervicală. Acesta devine moale, se scurtează și începe să se deschidă, înainte de sfârșitul celui de-al 3-lea trimestru de sarcină. Se consideră că problema apare din cauză că greutatea bebelușului pune presiune, la nivel local.

  • Distanța insuficientă dintre sarcini

Dacă dai naștere unui copil, în decursul celor 18 luni ale nașterii dinainte, cresc șansele de naștere prematură. Acest lucru se întâmplă, deoarece corpul unei femei nu se poate repara, în numai câteva luni, după naștere, pentru a fi capabil să facă față, cu brio, unei alteia.

  • Istoricul sarcinii premature

Dacă sarcina anterioară a fost una prematură, șansele ca cea prezentă să fie tot la fel cresc de trei ori mai mult. În aceste cazuri, se impune să consultați medicul și să faceți un eco timpuriu al cervixului și lungimii uterului, pentru a fi pregătite pentru orice.

  • Sângerari în timpul sarcinii

Orice sângerare apărută în cursul sarcinii trebuie semnalată imediat medicului curant, pentru că această complicaţie poate anunţa un avort spontan, o sarcină extrauterină sau o anomalie a placentei.

De aceea, este necesar, și în aceste cazuri, să se consulte medicul, spre a se lua măsurile necesare, din timp.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in