Beneficiile consumului de Ragi, în timpul sarcinii


Ragi este o cereală populară, cultivată în țările din Africa și Asia, cu beneficii maxime pentru sănătatea femeilor însărcinate. Se consumă sub formă de terci și este foarte recomandată de către medici. Desigur că această cereală își păstrează beneficiile asupra sănătății mamei, după ce aceasta a născut.

Beneficiile în sănătate ale consumului de Ragi:

  • Conținut ridicat de calciu

Ragi conțin calciu, în cantități considerabile. Acest lucru este necesar creșterii oaselor și dinților, la copii. Fătul primește calciu de la mamă, așa încât se impune să aveți o alimentație adecvată. Prezența calciului face ca oasele, dinții și unghiile copilului să fie puternice, în timp ce acesta crește.

  • Conținut ridicat de fibre

Consumul de cereale ce conțin fibră alimentară ajută la reducerea nivelului de colesterol și micșorează riscul apariției bolilor de inimă. Atenție la faptul că, dacă sunt procesate sau rafinate, cerealele conțin mai puțină fibră alimentară sau nutrienți.

  • Conține grăsimi naturale

În timpul sarcinii, este de preferat să se dețină un control asupra alimentelor consumate, bogate în grăsimi. Frecvența acestora în alimentație duce la boli de inimă și hipertensiune arterială. Ragi conține grăsime naturală, care nu produce colesterol și nu conduce la creștere în greutate.

  • Vitamina C

Ragi are și un conținut ridicat de vitamina C, care ajută în absorbția fierului în organism, pentru a vindeca anemia. Gravidele trebuie să aibă suficiente globule roșii în sânge, pentru că fătul primește din sângele mamei.

  • Elimină stresul

Nu este niciun secret că, în timpul sarcinii, femeile suferă de stres, care duce, de multe ori, la depresie. Ragi conține aminoacizi, necesari în eliberarea stresului. Dacă se consumă această cereală, din primul trimestru de sarcină, se previne apariția stresului.

  • Ajută în tratarea insomniei

Aminoacizii prezenți în Ragi sunt un triptofan, care acționează benefic asupra sistemului nervos, ajutând în tratarea insomniei. Astfel, mamele care au dereglări de somn pot include în dieta lor, Ragi.

  • Reduce șansele de apariție a diabetului

Ragi este bogat în polifenoli și fibre dietetice, în comparație cu orezul, porumbul sau grâul. Indicele scăzut al glicemiei micșorează poftele alimentare și menține ritmul digestiv, prin urmare, păstrarea zahărului din sânge în intervalul de siguranță.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in