Cele mai bune utilizări ale uleiului de nucă de cocos pentru părul tău


Bogat în acid lauric și cu o minimă cantitate de acizi grași, uleiul de cocos este bun nu doar în alimentație, ci și în îngrijirea corporală. Așadar, de ce să nu profiți la maximum de beneficiile lui și să nu afli cum folosești uleiul de cocos pentru păr?

Spre deosebire de alte uleiuri, precum cele minerale sau din floarea soarelui, cel de cocos mai are o proprietate deloc de neglijat: aceea de a penetra învelișul firului de păr și de a-l hidrata în profunzime.

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr:

Previne mătreața

Mătreața este o afecțiune cronică frecventă a scalpului. Este caracterizată prin exfolierea pielii capului, simptom ce se poate datora fie deshidratării, fie infecțiilor fungice. Uleiul de cocos poate trata cu succes problemele de mătreață, deoarece luptă împotriva infecțiilor fungice și hidratează totodată pielea uscată.

Ajută în creșterea părului

Nutrienții esențiali, inclusiv acidul lauric pătrund în rădăcinile părului, îmbunătățind starea de sănătate a acestuia. Aceasta din urmă este, de cele mai multe ori, rezultatul unor carențe interne. În acest sens, remediile naturale vor ajuta. De asemenea, alimentele bogate în dovleac, grăsimile Omega 3, semințele de in, semințele Chia și ceaiul verde contribuie la susținerea creșterii sănătoase a firului de păr.

Oferă protecție împotriva păduchilor

Înainte de a aplica uleiul de nucă de cocos, se clătește părul cu oțet de mere și se lasă să se usuce. Se aplică ulei de nucă de cocos pe păr, se acoperă cu un celofan de duș și se lasă așa, timp de 6-8 ore sau peste noapte. Se piaptănă părul cu un pieptene. Apoi, se șamponează în mod normal. Se aplică acest tratament pe păr și scalp, în fiecare zi, timp de cinci zile, pentru a eradica păduchii.

Ajută în hair styling

Dacă ai pielea capului uscată și te mănâncă sau, pur și simplu, vrei să scapi de excesul de produse de hair styling, un tratament cu ulei de cocos este tot ce ai nevoie! După ce te speli pe păr cu un șampon delicat, masează-ți capul cu ulei de cocos și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește-te bine.

Protecție împotriva factorilor UV

Uleiul de cocos reprezintă una dintre alternativele preferate, la cremele de protecție solară. Acesta este foarte hidratant și are capacitatea de a bloca 30 % din razele solare. Dacă se utilizează în combinație cu untul de cacao, protecția solară este mult îmbunătățită. Se recomandă a se utiliza cam din oră în oră, pentru beneficii optime.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in