Cum să scapi de acneea de pe piept


Acneea este o afecțiune a pielii care nu ține cont de vârstă și nu îi afectează doar pe adolescenți, ci și pe adulți. De obicei, ea apare pe față, însă poate fi la fel de neplacută și dacă erupțiile de coșuri sunt localizate pe alte părți ale corpului, cum ar fi pieptul sau brațele. Nu numai că sunt dureroase, dar sunt și extrem de inestetice și te determină să te acoperi cât mai mult cu haine și să nu te mai bucuri de sezonul cald.

Dacă te numeri printre persoanele afectate de acnee, nu dispera! Urmează sfaturile simple de mai jos și îți poți recăpăta pielea frumoasă. În caz că acestea nu funcționează, însă, te sfătuim să apelezi la un dermatolog.

Remedii naturale în tratarea acneei de pe piept:

Oțetul de cidru de mere

Acest remediu naturist rezolvă o mulțime de probleme ale pielii, deoarece reglează PH-ul acesteia. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că ameliorează cu mult erupțiile de coșuri de pe brațe sau piept. Atenție mare, însă, pentru că nu este indicat să îl aplici direct pe piele, ci să îl diluezi în apă. Tamponează porțiunea afectată, dimineața și seara și vei observa cum zona devine tot mai „curată”, pe zi ce trece.

Instrucțiuni:

Se aplică părți egale de oțet de cidru de mere și apă.

Se aplică amestecul pe pielea afectată, folosind o dischetă din bumbac.

Se repetă procedeul, de două ori pe zi, pentru a fi siguri de eficacitatea acestuia.

Făina de ovăz

Făina de ovăz, cu un conținut bogat de vitamine absoarbe excesul de sebum din piele. De asemenea, poate curăța porii de murdăria rămasă chiar după curățare.

Instrucțiuni:

Gătiți fulgii de ovăz.

Se adaugă o linguriță de zeamă de lămâie și miere la făina de ovăz fiartă.

Se unge, cu amestecul amintit, zona toracică.

Se lasă pe piele, aproximativ 30 de minute.

Se clătește cu apă caldă.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in