Cum să utilizați papaya pentru a scăpa de părul deteriorat și uscat


Tratamentele pentru creșterea părului sunt cea mai bună opțiune, dacă vrei ca părul tău să fie strălucitor și sănătos mai mult timp. Unele dintre ele sunt foarte scumpe și nu promit mare lucru, dar sunt câteva tratamente pentru creșterea părului pe care le poți face chiar la tine acasă și care au rezultate mai bune decât cele promovate de marile firme de cosmetice.

Tratamentele pentru creșterea părului, pe care le putem face acasă aduc un mare aport sănătății părului, dar trebuie să fim atenți la produsele pe care le folosim pentru curățarea părului, deoarece acestea pot conține sulfați, alcool sau alte chimicale care atacă structura firului de păr.

Uleiurile esențiale sau diferitele ingrediente care se găsesc în bucătăria ta sunt perfecte pentru a le folosi în diverse tratamente pentru creșterea părului. Ele merită, cu siguranță, încercate, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Unul dintre ingredientele populare, în realizarea unei asemenea măști este papaya. Amestecul de miere, papaya, lapte de nucă de cocos și ulei de măsline este excelent, pentru realizarea unei măști care poate fi utilizată acasă, pentru revigorarea părului.

Beneficiii pentru sănătate:

Laptele de nucă de cocos

Laptele de cocos poate fi parte din dieta ta, pentru că este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – substanţă regăsită în laptele matern – și are acizi graşi esenţiali. Toți acești nutrienți sunt perfecți pentru a menține sănătatea părului.

Mierea

Mierea este un ingredient extrem de benefic pentru sănătatea părului tău: ajută firul de păr să se regenereze, îl face mai moale, ușor de pieptănat, vindecându-l de eventualele degradări la care a fost supus, datorită factorilor nocivi din mediu.

Papaya

Fructul este bogat în substanțe nutritive,cum sunt vitaminele A și C, betacaroten, magneziu, potasiu și cupru, care fortifică părul și, de asemenea, îl ajută să fie neted și strălucitor. În plus, enzimele din papaya previn acumularea de sebum și de impurități de pe scalp, unele dintre principalele cauze ale apariției mătreții.

Mască de păr cu papaya – pentru păr degradat și vârfuri despicate

Instrucțiuni:

Se scot semințele și se taie papaya în bucăți mici.
Se adaugă o 1/2 de lingură de miere și se amestecă într-un blender.
Se adaugă o 1/2 de ceașcă de ulei de măsline și se amestecă foarte bine.
Se aplică pe păr și pe scalp și se lasă aproximativ o oră.
Se clătește bine, folosind un șampon ușor.

Amestecul în sine acționează ca un balsam natural, pentru menținerea unui păr sănătos, fără fire despicate.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in