Metode eficiente pentru declanșarea travaliului


Inducerea travaliului reprezintă stimularea artificială a nașterii și este o procedură frecventă în practica obstetrică. Dintre toate nașterile din timpul anului, inducerea travaliului este utilizată în procent de 9-33 %.
Pentru sănătatea mamei și a copilului, travaliul trebuie început fără inducere, când cervixul nu este încă favorabil, înainte de 41 de săptămâni. Conform studiilor, inducțiile neindicate înainte de 41 de săptămâni sunt asociate cu un risc crescut al necesității cezarienei.
Inducerea travaliului, înainte de 39 de săptămâni, crește riscul complicațiilor care includ dificultăți respiratorii, infecțioase, alimentare, icter, internări la terapie intensivă neonatală și deces perinatal.

Metode sigure, naturale și eficiente pentru declanșarea travaliului:

  • Busuioc

Busuiocul ajută în creșterea fluxului sanguin către uter. Acest aspect vă ajută să ajungeți la momentul travaliului mai rapid. Dacă adăugați busuioc în mâncarea dumneavoastră, acesta va stimula menstruația.

  • Ulei de semințe de porumb

Uleiul din semințele de porumb conține acizi grași care pot ajuta în declanșarea travaliului. Cervixul devine flexibil și, de asemenea, facilitează ieșirea copilului.

  • Masajul

Masajul în timpul travaliului stimulează eliberarea de endorfine, substanțe analgezice naturale ce ajută la creșterea senzației de bine. Masajul nu doar că ajută foarte mult în provocarea nașterii, dar are un rol benefic și în vindecare.

  • Bananele

Fiind bogate în potasiu, bananele sunt foarte eficiente în inducerea travaliului, provocând contracțiile musculare care înlesnesc procesul.

  • Săriturile cu mingea

Săriturile cu mingea pot avea efecte pozitive în inducerea travaliului. Săriți în sus și în jos, pentru a ajuta copilul să înțeleagă mișcările corpului și a-l ajuta să se pregătească pentru momentul expulziei.

  • Uleiul de ricin

Uleiul de ricin stimulează contracțiile intestinelor care determină corpul să secrete prostaglandine ce conduc la dilatarea uterului. Acestea determină, la rândul lor, contracția musculaturii intestinale și pot cauza și contracții uterine.

  • Curmalele

Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Iran au descoperit că aceste fructe influenţează pozitiv sarcina şi travaliul. Astfel, dacă sunt consumate regulat în timpul ultimelor săptămâni de sarcină, curmalele pot facilita dilatarea cervicală.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in