5 remedii naturiste pentru a trata petele de lapte la sugari


Unul din doi nou-născuți prezintă puncte mici, albe, cunoscute sub numele de Milia. Acestea pot apărea pe pielea din jurul gurii, ochilor, sau pe nas, scalp, mâini, picioare sau trunchi. Uneori, milia pot apărea chiar şi pe mucoasa gurii (pe suprafaţa părţii interioare a buzelor şi pe palat).
După părerea specialiştilor, milia este un fenomen absolut normal pentru copii, în primii ani de viaţă. Milia nu reprezintă un pericol pentru sănătatea copilului dumneavoastră, nefiind cauzată de o infecţie sau de alte boli.

5 remedii naturiste eficiente pentru a trata milia la nou-născuți

1. Lapte

Laptele este unul dintre cele mai eficient remedii folosite în curățarea porilor pielii și îndepărtarea impurităților. Cum îl folosim? Înmuiați o dischetă de bumbac în lapte și aplicați peste zonele afectate. Lăsați până se usucă, iar apoi clătiți cu apă rece.

2. Cuișoare

Cuișoarele pot dizolva keratina, ajutând la vindecarea de milia. Totuși, acest remediu nu se aplică în apropierea ochilor. Pregătiți o pastă formată din 3-4 cuișoare amestecate cu apă. Aplicați peste zonele afectate și lăsați până se usucă. Clătiți cu apă rece.

3. Aloe Vera

Planta de Aloe Vera conține peste 240 de substanțe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale și fitosteroli. Vorbim despre un adevărat cocktail de hormoni vegetali care stimulează creșterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

4. Iaurt

Iaurtul conține acid lactic, extrem de eficient în tratarea petelor de lapte. În plus, hidratează eficient pielea. Se prepară o pastă din iaurt, fulgi de ovâz, suc de lămâie și ulei de măsline. Aplicați peste pielea afectată de milia. Lăsați la uscat, timp de 10 minute, apoi clătiți.

5. Semințe de schinduf

Semințele de schinduf au proprietăți antioxidante, antiseptice și antiinflamatoare. Pentru a vă bucura de beneficiile schindufului, preparați o pastă din semințe de schinduf și apă. Aplicați pe zonele afectate și lăsați, timp de 15 minute, până se usucă. Clătiți cu apă rece.

log in

Captcha!

reset password

Back to
log in